Койна Русева: Искам да ми се случва хубав театър
Койна Русева: Искам да ми се случва хубав театър / снимка: DarikNews Юлия Христова
Най-баналното, което може да чуете за жената, с която ви срещаме е, че това е българската Марлене Дитрих. Когато човек я срещне отблизо, усеща, че Койна Русева е енергична, невероятен професионалист и около нея нещата се случват с изключителна динамика.

Вероятно сте я гледали в не един и два филма. Койна е една от най-търсените актриси в театъра и киното в момента, за себе си тя казва: „Аз съм от актрисите, които в почти всяка свободна минута ходят на театър”.

Един от спектаклите, в който Койна Русева участва е „В ледовете”, обединяващ „Роман без заглавие” на Димитър Димов и „Адриана” на дъщеря му Теодора Димова. Ролята, поверена на Койна Русева е на младата Адриана. В спектакъла участват още Александра Сърчаджиева, Бойка Велкова, Дарин Ангелов и др. "В ледовете" е на Младежкия театър "Николай Бинев", режисьор е Стилиян Петров.

За ролята на младата Адриана, за сработването с колегите, кои са силните театрални спектакли, които си струват да бъдат гледани - за тези и друга неща се разговорихме с Койна Русева /подробностите може да чуете от интервюто в прикачения файл/.