Коалиция Напред ще се опре на дребния и среден бизнес в Търговище
Коалиция Напред ще се опре на дребния и среден бизнес в Търговище / netinfo
Днес представители ЛИДЕР, ВМРО и Земеделски народен съюз дадоха съвместна пресконференция в Търговище по повод обединяването на трите партии в коалиция Движение "Напред".

В общата програма на новата политическа формация се заявява, че Движение "Напред" ще работи за: държавна политика, подчинена на националните интереси във всяка област и сектор, насърчаване на българските производители чрез високо ниво на икономическа свобода и облекчаване на административните режими, повишаване благосъстоянието на българските граждани, устойчив ръст на доходите, финансова и ценова стабилност, запазване на валутния борд до влизане в еврозоната.

Според коалицията е нужно "повече власт при хората" - повече права и отговорности на общините, въвеждане на избор на областни управители и административна децентрализация.

Областният координатор на “Лидер” Веселин Николов подчерта на срещата, че новата коалиция ще има за задача да облекчи малкия и среден бизнес чрез бъдещата си политика и че това са част от хората, на чиято подкрепа ще разчита. Друга главна посока, в която ще полага усилия политическото обединение е постигането на висока избирателна активност на парламентарните избори.