Кметът: Смущаващо е, че министър разсъждава по проблемите на здравеопазването под ключ
Кметът: Смущаващо е, че министър разсъждава по проблемите на здравеопазването под ключ / снимка: Dariknews Юлия Христова
Кметът: Смущаващо е, че министър разсъждава по проблемите на здравеопазването под ключ
30866
Кметът: Смущаващо е, че министър разсъждава по проблемите на здравеопазването под ключ
  • Кметът: Смущаващо е, че министър разсъждава по проблемите на здравеопазването под ключ

Не е логично министър да посещава възлова община и да разсъждава за проблемите на здравеопазването под ключ. Това каза по време на редовния си брифинг кметът на Шумен Красимир Костов по повод посещението на министъра на здравеопазването проф. Анна-Мария Борисова  в Шумен в неделя, 4 юли, за което не е бил уведомен. Той подчерта, че дискутираните в почивния ден идеи, свързани със здравеопазването в региона, не кореспондират с тези на областна управа или на общината. Най-малкото можеше да информират мен или отговарящите за шуменската здравна система за посещението - каза още Костов.

Той заяви, че ще предложи, заедно с директорите на здравни и лечебни заведения, в четвъртък зам.-областният управител на Шумен д-р Емилия Станчева да ги информира за идеите под ключ. Искаме да знаем какво се мъти, как и по какъв начин ще слагаме кръст на Тубдиспансера, на Кожния диспансер. За мен това е недопустимо управленско поведение - категоричен бе той и допълни, че трябва да има единство в работата на централното и местното управление. Откакто бях областен и откакто съм кмет не ми се е случвало да не бъда уведомен за посещение на даден министър в региона - съобщи пред Дарик Костов.

Обсъжданията по време на визитата на министъра в Шумен се проведоха в една от сградите на МБАЛ, която беше заключена, а за посещението на Борисова медиите в града, както и някои от шефовете на местни лечебни заведения не бяха уведомени.

Цялото изказване на Костов чуйте в прикачения звуков файл.