Кметът на Шумен поднесе подаръци на децата от Дом „Детелина
Кметът на Шумен поднесе подаръци на децата от Дом „Детелина / netinfo

Кметът на община Шумен Красимир Костов поднесе днес на децата от Дом „Детелина" коледни подаръци. Всеки от 57-те възпитаници на дома, на двата семейно-консултативни центъра и на кризисния център, получи индивидуален подарък - за по-малките имаше играчки, а по-големите получиха козметични комплекти и чанти за козметика.

Преди да получат подаръците децата, облечени в костюми на герои от приказките представиха програма от коледни и новогодишни песни, стихотворения и обичаи. В своите послания те благодариха на община Шумен за грижите, които полага за тях. „Да бъде Коледата ви незабравима, а годината неповторима, здраве, щастие, късмет - да ви следват те навред", пожелаха на кмета децата от Дома.

Красимир Костов благодари за топлите думи на благодарност, за получените коледни картички. „Пожелавам ви да растете, да се учите и да имате една хубава, весела, здрава и успешна за всички 2014 година", каза Костов в приветствието си към децата преди да раздаде подаръците.
След тържеството градоначалникът подчерта, че община Шумен винаги е била близо до децата от Дом „Детелина" и полага грижи за създаване на по-добри условия за живот и възпитание на децата. „Те имат нужда от една постоянна грижа и топлина", каза в заключение Костов и пожела на директора на Дома Иван Калоянов и на педагогическия и помощния персонал успехи през новата година.

След тържеството Красимир Костов разговаря с директора на Дома и директора на дирекция „Социални дейности и здравеопазване в общината Петранка Петрова, за възможностите за реновиране на двете спортни площадки в социалното заведение, както и за възможностите за саниране. Калоянов заяви, че е имал разговори със спонсори и очаква в скоро време да получи помощ от тях за спортните площадки. Засега няма възможност за саниране на сградата по проект, поради това със собствени средства ще бъде санирана само западната стена на сградата, каза Калоянов.