Клуб “Възраждане”-Търговище подкрепя Антоанета Бонева
Клуб “Възраждане”-Търговище подкрепя Антоанета Бонева / netinfo
По повод положителната "А" проба на състезателката по спортна стрелба от Търговище Антоанета Бонева и коментарите за отстраняването и от олимпиадата в Пекин, Патриотичен клуб “Възраждане”-Търговище изпрати възмущение до председателите на БОК, ДАМС и Федерацията по спортна стрелба. В него се казва:

“Членовете на Патриотичен клуб “Възраждане”-Търговище изразяват своя остър протест срещу начина, по който нашата съгражданка Антоанета Бонева - състезателка на Спортен Клуб по Спортна Стрелба “Светкавица” бе обречена чрез предварително отхвърляне в националните медии на участие в предстоящите олимпийски игри, без за това да има официално становище на компетентните органи.

Същата състезателка се е доказала във всички възможни международни, световни, европейски и национални състезания като отличен и коректен състезател с упорито и безрезервно желание за победа. Антоанета Бонева е извоювала заслужено мястото си за участие в олимпийските игри със своите високи спортни качества и достойно ще представи нашата страна и нашия град на най-високия спортен форум в света.

Изразяваме възмущението си срещу всички онези, които не си дават ясна сметка, че в малка страна като Република България, младите спортни таланти трябва да бъдат защитавани, подкрепяни и стимулирани да се развиват, а не да бъдат подлагани на компромати, недоказани медийни сензации и психически тормоз над тях и на всички, които им вярват.

Нашето желание е да не допуснем по никакъв начин спортист като Антоанета Бонева да бъде дискредитирана по такъв зловещ начин и да бъде жертва на евтини и непристойни сензации.

Призоваваме всички компетентни и във възможност органи: международни, държавни, областни и общински, организации и сдружения, граждани - да застанат в защита на спорта и спортната чест.”

22-годишната Антоанета Бонева е родена в Търговище и се състезава за СК „Светкавица”, под ръководството на треньора Христо Маринов. Има олимпийска виза на 25 метра пистолет от Световната купа в Милано през юни 2006-та година. Оказа се, че националката ни по спортна стрелба има положителна "А" проба, а регистрираното вещество е кокаин. Според информация в официалния сайт на Българския олимпийски комитет, пробата е взета през май на състезание в Италия и е изследвана в италианската допинглаборатория