Шуменски университет
Шуменски университет / dariknews.bg
От тази година и с електронен изпит
Кандидат-студентската кампания на Шуменския университет „Епископ Константин Преславски” стартира от днес.
За първи път тази година се въвеждат индивидуални електронни изпити. Това е форма на провеждане на кандидатстудентски изпит чрез попълване на електронен тест. Индивидуалните електронни изпити ще се провеждат всеки работен ден в периода от 1 февруари до 7 юли в Центъра за кандидатстудентска дейност в Шумен. В удобно за тях време кандидат-студентите могат да се явят неограничен брой пъти и да попълнят тест за съответната специалност.
Първият етап за прием на документи е от тази дата до 19 май. За удобство на кандидат-студентите Центърът по кандидатстудентска дейност до Корпус 1 в Шумен ще работи и в събота от 8 до 16 часа. Документи се приемат също в Колежа в Добрич и в Департамента за информация, квалификация и продължаващо образование във Варна.
Предварителните изпити са на 18 февруари, 18 март, 22 април, 13 май и 10 юни.
Вторият етап за прием на документи е от 12 юни до 3 юли, а редовните кандидатстудентски изпити ще се проведат на 4 юли и на 7 юли.
Университетът признава държавните зрелостни изпити, проведени в периода 2008-2017 г. като кандидатстудентски изпити. Признават се и оценки от кандидатстудентски изпити, проведени през 2017 г. в други висши училища.