Камионът, блъснал автобуса край Бяла, е бил ремонтиран скоро
Камионът, блъснал автобуса край Бяла, е бил ремонтиран скоро / netinfo

Камионът, който се блъсна в автобуса край град Бяла, е бил ремонтиран скоро, тъй като е имал повреда в двигателя. Това съобщи за Дарик радио кметът на с. Лятно, Ахмед Динар. До момента шофьорът на колата, Синан Мурадов не е претърпявал пътни инциденти, допълни Динар.

Тежкотоварният автомобил, който е управлявал  24-годишния Синан, е собственост на баща му. Той  има регистрирана транспортна фирма, ЕТ „Бедри” и притежава общо два камиона „Шкода”.  По информация на Дарик, Синан Мурадов работи заедно с баща си от 2-3 години. По думите на кмета на с. Лятно Ахмед Динар, двамата са извършвали транспортни превози главно в Шуменска област.

Държавната автомобилна инспекция в Шумен ще се включи в експертизата на камиона. Това каза за Дарик областният управител на Шумен Красимир Костов. По думите му, освен справянето с  проблемната пътна инфрастуктура трябва да бъдат намалени и нарушенията от водачи, които се движат с претоварени камиони. 

Чуйте целия репортаж със звуци от с. Лятно. Пред репортерския диктофон на Биляна Гавазова говориха майката на Синан Мурадов и кмета на селото - Ахмед Динар: