К. Борисова: Макар и без сграда, Административният съд работи добре
К. Борисова: Макар и без сграда, Административният съд работи добре / netinfo
Административният съд в Шумен все още няма сграда и това сериозно пречи на нашата работа, каза в интервю за Дарик председателят на съда Кремена Борисова. Тя каза още, че заради липсата на достатъчно помещения съда работи само с една трета от своя щат.

Кремена Борисова съобщи, че шуменският областен управител е предложил Административния съд да се настани в пет стаи на осмия етаж в сградата, където до сега се е помещавал Държавен финансов контрол. Според Борисова обаче този вариант е неприемлив, защото помещенията са малко и заседанията на съда ще трябва да се гледат в залите на Окръжния съд, както е сега. Все още се чака отговор от Министерство на отбраната на предложението Административния съд да се премести в един от корпусите на бившето военно училище в Шумен. Кремена Борисова уточни, че до два месеца проблемът със сградата трябва да бъде решен, защото предстои ремонт на съдебната палата и Административния съд ще трябва да напусне помещенията, който използва в нея.

Днес в съда се проведоха първите открити съдебни заседания по административни дела. От началото на март до сега са образувани 61 дела, от тях са приключени 28. Това показва, че Административният съд работи добре, въпреки трудностите, коментира Кремена Борисова.

Подробностите, чуйте от интервюто с председателя на съда, в прикачения файл.