Измамиха пенсионерка с 1000 лв., обещали й заплата от 2000 лв.
Измамиха пенсионерка с 1000 лв., обещали й заплата от 2000 лв. / netinfo

74-годишна жена от село Салманово е била измамена от неизвестни лица със сумата от 990 лева, информират от полицията в Шумен. Около 08:30 часа вчера пред дома й в селото спрял тъмен автомобил. След като поговорили с нея, двама мъже влезли в дома й. Обяснили й, че може да стане "асистент-придружител", тъй като съпругът й е инвалид.

Мъжете й показали празни бланки, които попълнили, след което заявили, че възрастната жена трябва да им даде всички пари, които има, а след това ще получава сумата от 2 000 лева на месец.

Тя казала, че вкъщи има 190 лева и 800 лева, внесени в банка в Шумен. По-късно мъжете я откарали до банков клон на ул. "Цар Освободител" в града. Обяснили, че ще я чакат на улицата встрани от банката, тя изтеглила въпросната сума от 800 лева и им дала общо 990 лева. След това измамниците я откарали на около 200 метра с автомобила си и й обяснили да ги чака на мястото.

Според описанието единият от извършителите е мъж на възраст около 40 години, висок 175 см., с мустаци, облечен в тъмни дрехи. За другия се дава бегло описание, вероятно той е рус. Потърпевшата не е могла да посочи марката на автомобила, с който са се придвижили до града, нито регистрационния му номер.