/ Община Шумен
Подредиха десет фотографии на участниците в четвъртия фотопленер „Шумен-познат и непознат“, съобщиха от Общината.

Община Шумен

Изложбата беше открита на площадката към източния вход на сградата на общинската администрация. Тя е аранжирана от известния шуменски фотограф Ивайло Сакелариев, който е и партньор на общината при организацията на пленера.

Община Шумен

Даниела Вичева, ст.експерт от отдел „Култура, младежки дейности и спорт“ представи участниците. В пленера тази година се включиха шестима млади творци, част от които са все още студенти -Георги Георгиев от НБУ, Калоян Живков от Икономическия университет във Варна и Валя Андонова, докторант в ШУ „Еп. К. Преславски“. Велико Колев и Бранимир Арсов се занимават с графичен дизайн и фотография. Цветослав Георгиев е любител фотограф.

Община Шумен

Младите фотографи предлагат една по-различна гледна точка към обектите, които представят, към градската архитектура на Шумен от началото на 20 век, към символите на града – паметника „Създатели на българската държава“ и „Шуменската крепост“, природните и историческите забележителности на Шумен.

По думите на Ивайло Сакелариев участието в пленера на толкова много млади хора от Шумен, които имат други професии и занимания, но проявяват интерес и към фотографията, е изключително приятна изненада.

Експозицията е мобилна и ще бъде представена на различни места в града.