Изключиха Павлина Дянкова от групата съветници на Атака
Изключиха Павлина Дянкова от групата съветници на Атака / netinfo

Павлина Дянкова е изключена от групата общински съветници на „Атака”, това заяви пред Дарик областният лидер на партията Румен Русев. Причина за това е, че Дянкова не е подкрепила декларацията за осъждане на геноцида над арменците и е гласувала „въздържал се”, каза Русев и допълни, че изключването й е и заради „разкол и разцепление сред членовете и симпатизантите на "Атака”. По думите му, това е в противовес на принципите на партията.

Русев каза още, че групата общински съветници се е събрала веднага след гласуването на декларацията за осъждане на арменския геноцид и с 5 гласа „за” е било взето решението Дянкова да бъде изключена от групата съветници. Русев подчерта, че за това решение е уведомено централното ръководство на „Атака”. Той допълни, че за сега Дянкова остава член на партията.

Пред Дарик Павлина Дянкова заяви, че е научила от медиите за изключването й. Според мен това събрание, на което е взето решението, е нелигитимно, аз не съм присъствала на него - каза още Павлина Дянкова. По думите й, преди 2-3 месеца тя  е изготвила молба за напускане на групата. Не съм подала тази молба защото се надявах нещо да се промени - допълни тя.

Дянкова обясни, че е гласувала "въздържал се" относно декларацията за осъждане на арменския геноцид, тъй като според нея с този въпрос трябва да се занимава българския парламент.  "Излизам от групата съветници на "Атака" разочарована и излъгана" - добави Павлина Дянкова.