Община Шумен
Община Шумен / Община Шумен
Започва изграждането на 11 нови детски площадки в града. Шест от тях ще бъдат направени в двора на ДГ „Дружба“, а три ще се построят в ДГ „Космонавт“. Други две места за игра ще има на ул. „Пейо К. Яворов“ в близост до болницата и в кв. „Еверест“. Едната площадка ще е за малки деца до 3-годишна възраст, а другата ще бъде предназначена за малки и големи на възраст от 3 до 12 години. Детските кътове ще бъдат оборудвани с различни уреди – люлки, пързалки, катерушки и др.

В двора на ДГ „Дружба“ вече започна изграждането на новите площадки за децата. Там старите и опасни уреди за игра ще бъдат премахнати, а на тяхно място ще има нови модерни съоръжения. Предстои демонтираните уреди, които са в добро състояние и могат да се използват, да бъдат поставени в градините по селата. Средствата, заделени за строителство на детски площадки през тази година, са в размер на 200 000 лв. Изпълнител на дейностите е фирма „ЖСП-Стил“ по договор с Община Шумен.

Освен места за игра се предвижда да се обособи още една площадка за разхождане на кучета. Тя ще се намира на зелената площ срещу ул. „Дедеагач“ №9 в кв. „Тракия“ и ще е подходяща както за по-малки, така и за по-големи домашни любимци. Припомняме, че в Шумен вече има две такива площадки – в северната част на Градската градина и на входа на парк „Кьошковете“.