Избраха нов управител на „Общински пазари в Търговище
Избраха нов управител на „Общински пазари в Търговище / Борислав Курдов

Младият активист на ДПС в Търговище Гюрсел Хасанов е новият управител на фирма „Общински пазари". Това реши Общинския съвет в града по време на редовната си сесия.
Докладната записка за новия управител внесе заместник-кметът Диян Дечев. От трибуната той заяви, че досегашният управител Синан Самиев е подал оставка.
При внасянето на докладната, от групата съветници от ГЕРБ излязоха с алтернативно предложение - общинското дружество да бъде оглавено от Йовчо Яков, който е бил управител на Пазарите. „Йовчо Яков е управителят с най-добри постижения. При неговото управление „Общински пазари" реализираха най-високата печалба в размер на повече от 124 000 лева", заяви съветникът Светлин Бонев.
„Смятаме, че трябва да подкрепим млади хора. Да, нормално е те да нямат професионален опит, но ние разчитаме изцяло на тяхното образование и креативност", заяви в защита на Хасанов председателят на групата съветници от ДПС Тахир Тахиров. Той допълни още, че Гюрсел Хасанов има диплом за бакалавър от Стопанската академия в Свищов.
Последва гласуване, с което за управител бе изпран кандидатът на ДПС. Хасанов встъпва в длъжност от 1 юли.