/ БГНЕС
Изборният ден в област Търговище премина и приключи в спокойно и при добър обществен ред. На територията на областта не са регистрирани сериозни произшествия или инциденти, които да застрашат протичането на изборния процес, съобщиха от Областната дирекция /ОД/ на МВР в Търговище.

Създадена е организация за обезпечаване на охрана от служители на ОД на МВР в Търговище до предаването на протоколите и изборните книжа от секционните избирателни комисии в общинските избирателни комисии. Ще бъдат съпровождани всички автомобили, превозващи изборни материали. Съвместно с общинските администрации са предвидени мерки за осигуряване безопасността на движението при транспортиране на бюлетините и протоколите до ОИК след приключване на изборния ден.

В сектор"Български документи за самоличност" и в звената му в Попово и в Омуртаг днес са издадени общо 4 удостоверения /в случаи на изгубен, откраднат, повреден или унищожен документ за самоличност/, с които гражданите да упражнят правото си на глас. От тях 2 са издадени в сектор "БДС" в областната дирекция, и по едно - в паспортните служби в Омуртаг и в Попово.

Общият брой на издадените и връчени в поделенията на сектора удостоверения за гласуване за времето от 29 октомври до приключване на изборния ден днес, е 11.
БТА