Иван Иванов е новият областен лидер на БСП-Шумен
Иван Иванов е новият областен лидер на БСП-Шумен / Невена Николова

Иван Иванов е новият областен председател на БСП в Шумен. Той беше избран по време на заседание на Областният съвет на социалистите. Кандидатурата му беше единствената издигната.

До изборът се стигна, след като според новия устав на партията досегашният областен лидер Димитър Дъбов няма право да оглавява областната структура, тъй като е народен представител.

По време на заданието днес е избран и нов състав на областния съвет на социалистите в Шумен. Той се състои от 25 души. Предстои на заседание следващия понеделник да бъдат избрани заместник-председатели и секретари.

„Приоритетите са да се мобилизира организацията, ние вече имаме някакви признаци на мобилизация с подписката, която правим за провеждане на референдум за изграждането на АЕЦ „Белене". Събрали сме почти 24 000 подписа", заяви Иванов. По думите му общинският и областният съвет сега имат тежката задача да се подготвят за изборите през следващата година. По думите на Иванов тази подготовка вече е в ход. Той добави, че целта е в следващия парламент социалистите от Шуменско да имат двама народни представители. "Мисля, че имаме възможността. Представихме се добре на местните избори, надявам се нещата да продължат така и занапред", каза още Иванов.

Иван Иванов добави, че приема изборът му за председател на областната структура на БСП, като отговорност и като ангажимент.  

Иванов е на 37 години. Завършил е „История" в Софийския университет и „Право" във Великотърновския университет. В момента е юрист консулт в частна фирма. Женен е с 2 деца. Преди около 3 месеца Иванов беше избран и за общински председател на партията.