Иван Бинев остава в ареста
Иван Бинев остава в ареста / netinfo

Постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража” постанови Шуменския окръжен съд за 26-годишния Иван Бинев Бинев от Стара Загора. Той е обвинен в това, че е застрелял 30-годишният Стефан Куцаров от Стара Загора. Труп отговарящ на описанието на Куцаров бе открит в землището на с. Мадара на 1 август, предстои ДНК експертиза да установи пълна идентификация на лицето. Според съда има опасност обвиняемият да се укрие или да извърши друго престъпление.

Адвокатът на Бинев поиска по-лека мярка, тъй като обвиняемият е съдействал на разследващите за изясняване на случая. Пред съда Иван Бинев поиска да бъде освободен под парична гаранция и заяви, че ще продължи да съдейства на разследването.

Мярката може да бъде обжалвана в 3 - дневен срок пред Варненския апелативен съд. Защитата на обвиняемия заяви, че няма да обжалва.

Бинев е направил пълни самопризнания, твърди обаче, че застрелял Стефан Куцаров по непредпазливост. Повдигнато е обвинение по чл. 115 от Наказателния кодекс за умишлено убийство. Иван Бинев е осъждан за грабеж, но съдебното му минало е чисто, защото е съден като непълнолетен.

Иван Бинев и жертвата са работили заедно в охранителна фирма в град Гълъбово.