Исканията на протестиращите от село Лиляк, Търговищко, ще бъдат изпълнени
Исканията на протестиращите от село Лиляк, Търговищко, ще бъдат изпълнени / targo.org
Исканията на протестиращите от село Лиляк, Търговищко, ще бъдат изпълнени
55960
Исканията на протестиращите от село Лиляк, Търговищко, ще бъдат изпълнени
  • Исканията на протестиращите от село Лиляк, Търговищко, ще бъдат изпълнени

Експресно решение получиха проблемите, които накараха жителите на село Лиляк, община Търговище, да излязат на спонтанен протест в понеделник. Както Дарик съобщи, вчера хората тук блокираха и движението по пътя, който свързва Търговище с други населени места.

В областна администрация на Търговище се проведе среща между заместник областния управител Никола Найденов и Радомир Христов, представител на инициативен комитет на жителите на село Лиляк. Повод за срещата бе спонтанния протест, който жителите на селото организираха в понеделник и постъпило същия ден писмо до областния управител. В него хората настояват да бъдат взети мерки по отношение на движението на товарните камиони през селото - поставяне на пътни знаци за ограничаване на скоростта и пешеходни пътеки, освежаване на маркировката, отремонтиране на пътя от Търговище до Лиляк, поставяне на 4 броя „легнали полицаи" и шофьорите на товарни камиони да поставят необходимите покривала.

На срещата зам.-областният управител връчи официално писмо отговор, от което става ясно, че исканията на жителите на селото ще бъдат изпълнени още до края на тази седмица. До утре е крайният срок, в който Областно пътно управление ще постави пътни знаци в централната зона на населеното място за ограничаване на скоростта до 40 км/ч и ще освежи маркировката на пешеходните пътеки. До петък ще бъде освежена пътната маркировка на главния път до разклона за село Александрово. В същия участък до неделя ще бъдат изкърпени единични дупки.

Относно поставянето на изкуствени неравности по пътя в четвъртък ще бъде свикана Комисията по транспорт и безопасност на движението към Община Търговище, която ще разгледа и реши целесъобразността от поставянето на изкуствени неравности на пътя. Сезирани са още ОД на МВР Търговище и ДАИ Търговище, които ще представят становище по проблема в рамките на своята компетентност.