Информационни дни в Шумен по проект „Енергийно обновяване на българските домове
Информационни дни в Шумен по проект „Енергийно обновяване на българските домове / Областен информационен център-Шумен

Министерство на регионалното развитие и благоустройството ще представи проект „Енергийно обновяване на българските домове" в Шумен. Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Регионално развитие" 2007 - 2013 г., съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейски фонд за регионално развитие.


Участие в официалното представяне, което ще се проведе на 1 ноември ще вземат заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков, кметът на Шумен Красимир Костов, представители на Дирекция „Жилищна политика" към министерството, както и представители на Фонда за жилищно обновяване.


През настоящата седмица в града ще се проведат Информационни дни по проекта. На 1 ноември от 15:00 до 19 :00 часа той ще бъде представен сградата на Община Шумен, на 2 ноември пред Драматично-куклен театър „Васил Друмев" в града, а на 3 ноември от 10:00 до 14:00 часа пред сградата на Областна администрация-Шумен.


Целта на проекта „Енергийно обновяване на българските домове" е осигуряване на по-добри условия на живот за гражданите в многофамилни жилищни сгради в градските центрове чрез повишаване на качеството на жизнената среда и изпълнение на мерки за енергийна ефективност. Той обхваща 36 градски центрове и е с продължителност три години. Общият размер на безвъзмездната финансова помощ възлиза на 50 млн. лв.