Инфоден за „Безопасен труд” в Разград утре
Инфоден за „Безопасен труд” в Разград утре / netinfo

Информационен ден за разясняване на нова схема по ОП"Развитие на човешки ресурси" организира в Разград утре Агенцията по заетостта.

Презентацията на новата схема бе препоръчана от социалния министър Тотю Младенов по време на посещението му в Разград миналата година.

„Безопасен труд" е най-мащабната програма за подпомагане на бизнеса у нас за подобряване на условията на труд. Тази схема за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ е насочена към малки, средни и големи предприятия в качеството им на работодатели, които имат възможност да подават проектни предложения. Основната цел е да се подобрят условията на труд във фирмите - при спазване на нормите и изискванията на законодателството по безопасност и здраве при работа. Общият бюджет на схемата е 70 милиона лева. Очаква се най-малко 350 предприятия в страната да бъдат подпомогнати по новата схема, като трудовите злополуки и професионални заболявания при подкрепените работодатели намалеят с 25%. Минималният размер на един проект е 50 000 лева, а максималната стойност не трябва да надвишава 200 000 лева. За малки и средни предприятия не се изисква съфинансиране от страна на кандидата, докато за големите то трябва да е 20% от стойността на договора, чиято продължителност по процедурата за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ не може да е повече от 12 месеца.

Информационният ден ще се проведе  от 10,00 до 13,00 ч. в конферентната зала на хотел „Лес".