Илияна Раева се срещна с кмета на Шумен Красимир Костов
Илияна Раева се срещна с кмета на Шумен Красимир Костов / Община Шумен

Кметът на Шумен Красимир Костов прие днес в кабинета си новия председател на Федерацията по художествена гимнастика Илияна Раева. Тя е в Шумен по покана на местния клуб по художествена гимнастика „Ритмик" и по нейна инициатива. В разговорите участва и зам.-кметът по култура, образование Живка Тонева, както и треньорките Мариола Спасова, Женя Вълчева и Снежана Иванова.

Илияна Раева представи пред градоначалника идеята си за възраждане на Шумен, като център на художествената гимнастика и като град с традиции в този спорт. Тя заяви готовност да окаже съдействие при кандидатстване по проекти за обновяване на съществуващата спортна база за художествена гимнастика. Раева изрази задоволство от това, което се прави в Шумен, не само за художествената гимнастика, но и за всички спортове в града чрез запазването на Ученическата спортна школа „Хан Крум" като структура, която подпомага различните спортове в града.

Заедно с Илияна Раева бе и съпругът и Наско Сираков, който изрази съпричастност към проблемите на художествената гимнастика.