Икономическа полиция разпита общинския съветник Иван Станчев
Икономическа полиция разпита общинския съветник Иван Станчев / Dariknews, архив

Общинският съветник от БСП Иван Станчев - Шекера е привикан на разпит в полицията днес, научи Дарик. Информацията беше потвърдена от директора на Областна дирекция на МВР в Шумен Любомир Христов.

От полицията по-късно съобщиха, че той е бил разпитан във връзка с досъдебно производство водено срещу неизвестен извършител за данъчни престъпления. След разпита Иван Станчев е бил освободен и не е задържан.

Във връзка с това производство са извършени процесуално следствени действия, съобщават още от полицията. От там допълват, че от домове на ул. "Трета" в града са иззети и доброволно предадени документи, две газови оръжия, чийто произход се установява. Ако придобиването им не са представени уведомления в съответното Районно управление "Полиция" ще бъде взето административно отношение по Закона за оръжията боеприпасите и взривните вещества.

Извършени са били претърсвания на различни адреси, както и са предадени доброволно множество документи. Предстои да бъдат изискани и документи от различни институции, както и да бъдат назначени експертизи по досъдебното производство, информират още от полицията. Разпитани са свидетели, включително и пред съдия от Окръжен съд Шумен. Работата по образуваното досъдебно производство продължава под надзора на прокурор от Окръжна прокуратура.

Иван Станчев заяви пред Дарик, че не е притеснен от разпита. По думите му това е атака по политическа линия.  

Станчев е бил разпитван за малки обществени поръчки, които неговата фирма е изпълнявала.