/ ThinkStock/Getty Images
Трима са установени да управляват след употреба на алкохол през последните 24 часа.

Спряха водач с над 2,3 промила алкохол

Около 10:50 часа, на 11 октомври сутринта за проверка в село Наум бил спрян водач на мотопед „Симсон“. Местният жител на 44 г. бил неправоспособен. След тест с дрегер станало ясно, че управлява след употреба на алкохол.

Отчетени били 2,14 промила алкохол в издишания въздух. Симсонът бил без регистрационни номера и не бил регистриран по надлежния ред. Водачът дал кръвна проба за анализ. Задържан бил за срок до 24 часа в полицейското управление в Каолиново.

Двама пияни зад волана и една неправоспособна на мотопед установиха полицаите

Около 14:50 часа, на 11 октомври в село Друмево полицейски служители извършили проверка на водач на Трабант с шуменска регистрация. Автомобилът бил управляван от 68-годишен мъж. от село Черноок.

Установено било, че регистрационните табели били предназначени за друг автомобил. Тестван бил за шофиране след употреба на алкохол. Дрегерът отчел 2,23 промила алкохол в издишания въздух.  Отказал да даде кръвна проба за анализ. Задържан бил за срок до 24 часа в полицейското управление в Шумен. 
 
Около 22:40 часа в село Миланово за проверка от авто патрулен екип бил спрян водач на Ауди 80 с шуменска регистрация. Автомобилът бил управляван от мъж на 31 г. от село Мокреш. Не притежавал валидно свидетелство за управление на моторно превозно средство, но шофирал с 1,68 промила алкохол. Задържан бил за срок до 24 часа.
 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.