Хванаха трима гастрольори, извършили кражба от магазин
Хванаха трима гастрольори, извършили кражба от магазин / netinfo
Полицаи са задържали трима мъже, откраднали чанта с пари, ваучери за мобилни оператори и златен пръстен. Вещите са собственост на 23-годишна жена, която работи в магазин в шуменското село Златар. Тя се обадила в полицията, като обяснила, че крадците се движат с лек автомобил “Опел Тигра”, син на цвят.

Около половин час по-късно в село Партизани, от служители на полицейския участък в град Дългопол, е спрян за проверка лек автомобил “Опел” с плевенска регистрация, с описание подобно на подаденото от жената. В автомобила пътували 28-годишният Д.Н. от Червен бряг, 33-годишния Ц.В. също от Червен бряг и 35-годишния П.Х. от град Плевен. И тримата са криминално проявени, уточняват от полицията.

При извършения им обиск в тях са намерени сумата от 2 800 лева и ваучери за мобилни оператори. Образувано е досъдебно производство. С постановление на прокурор са задържани за срок от 72 часа.

Пред полицейските служители жената, работеща в търговския обект, обяснила, че двама от мъжете влезли в магазина и поискали информация за различни стоки, като обикновено подбирали такива, които се намират на противоположни краища в магазина. По този начин отвлекли вниманието й и откраднали чантата, която била оставена под щанда.

По повод кражбата, от полицията съветват работещите в търговските обекти да не оставят без надзор лични вещи и оборотни пари.

Възрастните хора, особено към тези които живеят в малки населени места, трябва да бъдат внимателни при посещения в дома им от лица, които се представят за купувачи – на мед, на ракия, на селскостопанска продукция или животни, предупреждават още от МВР. Понякога купувачите заплащат с фалшиви банкноти. Друг път отвличат вниманието на домакина като искат да им обмени валута, развали едра банкнота, проверяват заедно дали е фалшива или просто имитират прилошаване и молят за чаша вода. Докато потърпевшият се занимава с един от "гостите", другият извършва кражба на скритите в шкафа или друго място пари.