Хванаха шофьор, опитал да подкупи полицаи
Хванаха шофьор, опитал да подкупи полицаи / netinfo

27-годишен мъж от Шумен е задържан за 24 часа, след като се е опитал да подкупи проверяващите го полицаи, съобщават от ОД на МВР – Шумен. Около 5:30 ч. тази сутрин те са забелязали лек автомобил „Митцубиши”, с чуждестранна регистрация, който се е движел неестествено по бул. „Славянски” в града. Поради, което е възникнала опасност от причиняване на катастрофа с автобус, движещ се зад него.

Служителите на реда спрели лекия автомобил за проверка. 27-годишният водач, с инициали К.Н., е отказал да бъде тестван за алкохол и полицаите започнали да му съставят акт за установеното нарушение. При оформянето на акта, шофьорът споменал, че ще почерпи, за да не му бъде отнета книжката и подхвърлил банкнота от 50 лева през задната врата на патрулния автомобил. След това заявил, че си тръгва. Полицаите му наредили да се върне, но той продължил да се отдалечава към колата си и бил задържан.

По случая е образувано досъдебно производство по член 304 от Наказателния кодекс. Той предвижда лишаване от свобода до 10 години и глоба до 15 000 лева при опит за подкупване на длъжностно лице.