Хванаха двама пияни шофьори, единият с отнета книжка
Хванаха двама пияни шофьори, единият с отнета книжка / netinfo

 33-годишен мъж от село Златар е хванат да шофира пиян и без книжка, съобщават от ОД на МВР-Шумен. Управляваният от мъжа микробус „Форд Транзит" е спрян за проверка в селото около 22:25 ч. вчера. Водачът не е представил свидетелство за управление на моторно превозно средство, а при направените справки се оказало, че то му е отнето. С техническо средство е измерена концентрацията на алкохол в кръвта му от 1,29 промила. Взета му е кръвна проба за химичен анализ.

В края на месец юни 2008 г. мъжът е шофирал в срока на наложеното му административно наказание, за което Районен съд - Велики Преслав го е наказал с лишаване от право на управление на МПС в срок от 10 месеца. Книжката на водача е отнета до октомври 2010 г.

Друг пиян шофьор е бил хванат в село Ивански около 00:50 ч. днес, допълват от полицията. При проверка е установено, че 30-годишен мъж от същото село е управлявал лек автомобил „Нисан" след употреба на алкохол. Концентрацията в кръвта му е била 1,31 промила. Мъжът е отказал да даде кръв за химичен анализ и е задържа за 24 часа.

През изминалото денонощие на територията на област Шумен служителите на реда са съставили 33 акта и 15 фиша за нарушения на Закона за движение по пътищата.