Хванаха апаши, обрали 12 автомобила
Хванаха апаши, обрали 12 автомобила / Снимка: ОДП-Шумен

Две момчета, на 15 и 17 години, от Шумен са били задържани от полицаите, след продължително издирване, съобщиха от полицията в Шумен. Двамата са извършвали кражби на вещи и части от таксиметрови автомобили.

В хода на проведеното разследване, до момента е установена съпричастността им към 12 подобни деяния, извършени за периода от месец март до месец април тази година. Кражбите извършвали предимно в късните нощни часове в районите на кварталите „Боян Българанов”, „Витоша” и „Добруджа”. Обикновено счупвали стъклата на задните леви врати на леките автомобили, като използвали това, че те са облепени с фолио и не се чува шум при взломяването им. От паркираните автомобили отнемали оставени дребни суми пари, музикални уредби и други вещи.

При проведените оперативни действия шуменските криминалисти установили, че момчета продавали вещите на различни лица от града, а част от ”стоката” преминала през няколко клиенти. В РПУ - Шумен са иззети част от музикалните уредби и други вещи, откраднати от автомобилите.

Образувани са досъдебни производства. С постановление на прокурор по - малкото момче е задържано за срок от 72 часа.