Християн Тотев е спортист №1 на Шумен за 2015 г.
Християн Тотев е спортист №1 на Шумен за 2015 г. / Дарик-Шумен

Световният и европейски шампион по муай тай Християн Тотев е спортистът на Шумен за 2015 г. Състезателят на СК „Шуменска крепост" заслужи най-много гласове от организираната от Община Шумен ежегодна класация. Церемонията по награждаването се състоя в Младежки дом, а кметът на Шумен Любомир Христов връчи отличията на най-добрите спортисти.

Треньор на годината стана Галин Методиев също от клуба по кик бокс и муай тай, който е личен наставник на Тотев и на Пламен Борисов, който остана втори в престижната класация. През годината състезателят в тежка категория постигна вицесветовна и европейска титла по муай тай.

За отбор за 2015 г. бе определен хандбалния „Шумен 98".

Християн Тотев е спортист №1 на Шумен за 2015 г
netinfo

По време на церемонията бяха отличени и най-талантливите млади състезатели на шуменските спортни клубове. Специални награди имаше и за спортистите ветерани - Каролина Николова, Недялка Бакалова - лека атлетика и Зефир Ников - спортно ориентиране.

„Целият труд, който сме положили ние и всички, които ни помагат накрая е оценен, това е мечтата на всеки спортист, това е чувство което трябва да се изживее. Не мога да кажа, че годината бе трудна, защото всички тези емоции те карат да мислиш само за хубавите моменти", заяви в първия си коментар след церемонията Християн Тотев.

Християн Тотев е спортист №1 на Шумен за 2015 г
netinfo

„Тайната на успеха е диктатура", с усмивка заяви щастливия Галин Методиев, който за пореден път получи приза за най-добър треньор на Шумен. По думите му, 2015 г. е най-успешната за СК „Шуменска крепост". Методиев допълни, че е много горд и каза, че се надява всяка следваща година да е по-успешна от отминаващата.

„Продължаваме да работим до краен предел, надяваме се всяка година да се изкачваме по-нагоре и по-нагоре", заяви Пламен Борисов. Той пожела много успехи и най-вече здрави на всички шуменски спортисти през новата 2016 г. „Нека всички да бъдат дпобри хора, да обичат България и да правят всичко заради нея", каза още Борисов.

Християн Тотев е спортист №1 на Шумен за 2015 г
netinfo

Ето и кои са най-добрите 10 спортисти на Шумен за 2015 г.:

10. Кръстина Сабо - хандбал
9. Живко Добрев - конен спорт
8. Наталия Маринова - карате
7. Вичко Николов - фехтовка
6. Ивелина Петрова - карате
5. Любомира Николова - карате
4. Аспарух Атанасов - конен спорт
3. Димитър Димитров - карате
2. Пламен Борисов - муай тай
1. Християн Тотев - муай тай