Хижа „Младост” с нов облик и нов хижар
Хижа „Младост” с нов облик и нов хижар / netinfo

В неделя в 12.00ч. ще бъде откриването на  обновената хижа „Младост” в Търговище, научихме от председателя на Туристическо дружество „Никола Симов” инж. Николай Николаев. Извършен е цялостен ремонт на базата, назначен е нов хижар – Сам Оладеле, който е роден в Нигерия.

Ремонтът на хижата започва през май, включват се няколко специализирани фирми, а също много членове и приятели на Туристическото дружество, които полагат доброволен труд.

Извършени са цялостна подмяна на дограмата, топлоизолация, припокриване на покрива, положена е пароизолация. Монтирани са соларни елементи, които ще осигуряват топла вода. Сменени са цялостно ел. и ВиК инсталациите. Изградени са две допълнителни тоалетни и туристическа кухня.

Стаите са цялостно обновени и обзаведени в приятни цветове. Вече ще се отопляват с ново парно на твърдо гориво в студените месеци. Поставени са дъсчени ламперии, теракот, гранитогрес. Навън промяната също е голяма. Нови масички, барбекю, има и нова панорамна тераса – това са само част от промените.

Хижа „Младост” вече има и своя нов хижар. Сам Оладеле, е роден в Нигерия, разказа за „Дарик” инж. Николаев. От три години живее в България, а в Търговище идва заради съпругата си Павлина. Двамата са с висше образование, работили са в сферата на туризма, знаят по 3 езика. Управителния съвет на дружеството  избира Сам единодушно на поста му, вярвайки че е способен да възроди позамрялата слава на хижата през последните години.

Другата новост там е, че е въведена такса от 1лв. за ползване на материалната база и съоръженията, като членовете на Туристическото дружество са освободени от нея.

Хижа Младост с нов облик и нов хижар
netinfo

 

Хижа Младост с нов облик и нов хижар
netinfo