Група роми потрошиха дома на задържания за изнасилване на 12-годишно момиче
Група роми потрошиха дома на задържания за изнасилване на 12-годишно момиче / netinfo

Група роми са счупили врати, прозорци и други вещи в дома на 34-годишния Филип Петров, задържан за изнасилването на 12-годишно момиче от Шумен. Инцидентът е станал снощи около 18:00 часа, съобщават от полицията. В мелето са били повредени и два автомобила, единият от които полицейски, съобщават от ОД на МВР – Шумен.  

Служителите на Районното управление на МВР - Шумен са предотвратили саморазправа с живущите в дома и унищожаване на повече имущество. Лек автомобил “АУДИ”  предприел маневра на заден ход и е  блъснал  паркирания наблизо полицейски автомобил.

По време на инцидента няма пострадали граждани и полицейски служители. Органите на реда не са употребявали оръжие, физическа сила и помощни средства, съобщават още от полицията.

Към настоящият момент няма напрежение в района на ромската махала, уверяват от ОД на МВР и допълват, че е осигурено е полицейско присъствие.

По случая е образувано досъдебно производство за унищожаване и повреждане на имущество и грубо нарушаване на обществения ред. Работа по случая продължава за уточняване виновните лица.