Горя сечище край с. Никола Козлево
Горя сечище край с. Никола Козлево / netinfo
Пожар изпепели 50 декара сечище и 50 куб. метра дърва за огрев. Това съобщиха от Областна дирекция „Полиция”-Шумен. Сигнал за инцидента е подаден в дежурната част на Регионална служба „Пожарна безопасност и защита на населението”- Каолиново. Пламъците са възникнали от възобновил се пожар в сечище край с. Никола Козлево. За гасенето на огъня са използвани 16 тона вода.

В региона е възникнал и друг пожар, при който след пътен инцидент се е запалил лек автомобил „Рено”. Колата се е движила по главния път Ямбол - Шумен от град Върбица по посока разклона за село Станянци. Поради движение с несъобразена скорост, автомобилът е излязъл извън пътното платно и се е преобърнал в крайпътна канавка. Вследствие на инцидента е възникал пожар в автомобила. Изгорели са електрическа инсталация, гумени съединения и акумулатор. За гасенето на пожара са използвани 2 тона вода.

Пристигналите на място полицейски служители са установили, че автомобилът е управляван от 48-годишен мъж, с инициали М.Ю., от село Чернооково. С техническо средство е установено, че водачът е шофирал автомобила след употреба на алкохол с концентрация в кръвта 0,85 ‰.