Голям събор събра над 3000 души в Камбурово
Голям събор събра над 3000 души в Камбурово / Пресцентър община Омуртаг

Над 3000 души се събраха на на традиционния събор в село Камбурово, който се проведе на 31 август и 1 септември. Събитието се организира за втора година. Основен организатор е община Омуртаг, с подкрепата на изселническата организация „Балгьоч”- Бурса.

В програмата за съботния ден имаше организирана футболна среща между отборите „Аламуня Камбурово и „Левски Омуртаг” и лятна дискотека. В неделя празнуващите се забавляваха с конни надбягвания, народни борби, представление на Разградски драматичен театър „Антон Страшимиров” и др..

„Камбурово е най-голямото село на нашата община, в което съжителстват в разбирателство представители на различни етноси. Този специфичен за селото модел, показва, че мирното съвместно съжителство между представители на различни етноси и религии, не само е възможно, но е и задължително условие за общия просперитет. За това община Омуртаг работи за благоустрояването му чрез европейски проекти” – каза кметът на община Омуртаг Неждет Шабан в приветственото си слово и пожела никога да не прекъсва възродената вече традиция за провеждане на събора.