Гласуваха 8 млн. лв. за „Арена Шумен
Гласуваха 8 млн. лв. за „Арена Шумен / Dariknews.bg, архив

8 млн. лв. са гласувани от Министерски съвет за построяването на многофункционална спортна зала в Шумен, съобщиха от пресслужбата на администрацията.

"Имаме готов проект за изграждане на многофункционална спортна зала на мястото на бившия Пети полк. Теренът вече е разчистен и ще проведем следващите процедури по най- бързия начин", каза зам.-кметът по строителството Боян Тодоров.

По думите му предстои обявяването на обществената поръчка за инженеринг и се очаква строителството да започне в края на октомври тази година.

Показаха идейния проект за новата спортна зала на Шумен

През януари бяха отпуснати 500 000 лева за проектиране на модерното съоръжение. Работата по залата започна с премахването на сградите и разчистването на терена в бившия Пети фолк, на който ще бъде изградено спортното съоръжение.

Гласуваха 8 млн лв за Арена Шумен"
netinfo

Планът за залата бе променен от първоначалния и капацитетът й бе намален.

Така бъдещата „Арена Шумен" трябва да бъде с 1 500 седящи места и още 500 преместваеми. За концерти пък се предвижда съоръжението да побира над 3500 зрители.

Според проекта към залата ще има зали за пресконференции и тренировки. Предвиждат се и допълнително игрища, басейн и хотел, както и парк.

Гласуваха 8 млн лв за Арена Шумен"
netinfo