Гергьовден - Шумен е единствената алтернатива на БСП
Гергьовден - Шумен е единствената алтернатива на БСП / netinfo

Най-големият приоритет за "Гергьовден" - Шумен са местните избори догодина - това заяви пред журналисти общинският съветник от движението Иван Капралов. Основната цел ще бъде запазване на сегашните позиции, които имат гергьовденци в шуменския общински съвет.

При направения отчет за изминалата 2006-та г. бе посочено, че общинските съветници на движение "Гергьовден" са единствените запазили състава си, с който са влезли в местния парламент преди 4 години. "Ние изпаднахме в ролята на чистача и пазителя на законосъобразността на решенията, които взима настоящи общински съвет" - заяви Капралов. По думите му, през тази година, местният парламент е престъпил всички демократични ценности. Като пример бе посочен казуса с общинските търговски дружества преди година, както и решението за удължаване на концесионния договр с фирма "БКС". "Имаме управители на общински търговски дружетсва, които са скъпо платени партийни протежета" - кометираха още от движението.

На провелия се Национален /разширен/ съвет на Гергьовден е взето решение, движението да се яви самостоятелно на предстоящите избори за евродепутати.

За коледно-новогодишните празници 4-мата общински съветници от Гергьовден направиха 2 подаръка на шуменската общественост. Те са осигурили 1300 лв. за постоянно осветяване на Паметник "Създатели на Българската държава", в цветовете на българския трикольор. От движението ще съдействат още и за изработването на каменна плоча за ген. Петър Хаджииванов.