ГЕРБ-Шумен запозна евродепутата Душана Здравкова с кметския казус
ГЕРБ-Шумен запозна евродепутата Душана Здравкова с кметския казус / netinfo

Запознахме европдепутата Душана Здравкова, която е и зам.-председател на Конституционната комисия в ЕП, с кметския казус в Шумен, това съобщи по-рано днес кандидатът за общински съветник от листата на ГЕРБ-Шумен Милен Вълчев. По думите му, Здравкова е определила този казус като абсурд, който е извън логиката на българските и европейските закони. Тя е поискала за казуса да бъде сигнализирана Европейската комисия. Вълчев уточни, че основният въпрос не е в това кой ще стои на кметския пост, а в законността на ставащото.

Милен Вълчев допълни още, че е приета идея за създаване на дарителски фонд, в който занапред да постъпват заплатите на общинските съветници от ГЕРБ. Ако след изборите партията сформира група общински съветници от 21 души, тоест мнозинство в местния парламент, решението за даряване на заплатите ще е в сила за всички общинари. В противен случай във фонда ще постъпват само заплатите на групата съветници от ГЕРБ.

Първото, поето като ангажимент е със събраните средства да бъде изгадена детска площадка в кв. "Тракия". Тя ще се намира между блокове "Тракия" № 2 и 4 и "Симеон Велики" 15. Вълчев съобщи, че от ГЕРБ ще финансират ремонта на тавана в читалището в с. Илия Блъсково, както и изграждане на църква в селото.