ГЕРБ-Шумен се опасяват от провокации при пътуването на симпатизантите им за Пловдив
ГЕРБ-Шумен се опасяват от провокации при пътуването на симпатизантите им за Пловдив / снимка: Дарик-Шумен

От ръководството на ГЕРБ-Шумен очакват провокации в утрешния ден, когато се очаква над 250 души да потеглят към Пловдив за протеста организиран от ГЕРБ. Това обяви на пресконференция областният лидер на партията в Шумен проф. Добрин Добрев. Автобусите със симпатизантите на ГЕРБ ще потеглят рано сутринта от Шумен, за да стигнат на време за началото на протеста - 12:00 ч. в Пловдив. „Очакваме провокации от някои от службите, ако някои си позволи да се опита да ни спре по пътя към Пловдив ще информираме всички", подчерта проф. Добрев.

От местната структура на ГЕРБ коментираха и актуалната политическа обстановка в страната, обръщайки внимание на скандала с Христо Бисеров и продължаващите в София протести срещу кабинета Орешарски. „Едва ли има парламент в Европа, който да е охраняван толкова много", заяви депутатът Любомир Христов, коментирайки протестите от последните дни. По думите му, той е станал свидетел на сблъсъците между полицията и протестиращите студенти по време на окупацията на Народното събрание. „Възмущавам се от това, което се случи пред Народното събрание, младежите бяха опорочени", каза Светлана Цолова, общински съветник от ГЕРБ в Шумен. Тя призова правителството да подаде оставка и да се пристъпи към нови избори.

Христов коментира и параметрите на националния Бюджет 2014, като разкритикува увеличението на парите за използване на СРС-та. „Казваха как правителството на ГЕРБ е подслушвало всеки, сега сумата за подслушвания е 50 млн. лева, а тогава бе 20 млн.", заяви Христов.
„Ако не спрем хора, като Станишев и Местан нищо добро не ни очаква", допълни проф. Добрев.