ГЕРБ разкрива 4 приемни за граждани в Шумен
ГЕРБ разкрива 4 приемни за граждани в Шумен / netinfo

Oт днес до 26 октомври в Шумен ще бъдат разкрити 4 приемни за граждани, това съобщи кандидатът за кмет на Шумен от ПП ГЕРБ Веселин Златев. Те ще са разположени в кв. "Тракия" /до магазин "Трънчев"/, кв. "Гривица" /до градинката срещу читалище "Стилиян Чилингиров"/, на бул. "Славянски" /срещу кино "Херсон"/, както и срещу бившия Профсъюзен дом. Всеки ден от 16:30 до 18:30 ч. там шуменци ще могат да разговарят с някои от кандидатите за общински съветници на ГЕРБ.

По-рано днес проф. Добрин Добрев, член на изпълнителната комисия на ГЕРБ и водач на листата за общински съветници, заяви, че според проучване на агенция Алфа рисърч 27% от шуменци биха гласували за кандидата за кмет на ГЕРБ Веселин Златев. 20, 1 % биха гласували за Красимир Костов /БСП/, 16,8% за Румен Русев /Атака/, 3, 4% за Галин Терзийски /Коалиция “За Шумен”/, 5,1 % за Даниела Русева /НДСВ/. По отношение на вота за общински съветници резултатите сочат следното: за ГЕРБ биха гласували 23%, за БСП – 19,3%, Атака – 17, 9%, ДПС - 4,7%, СДС – 4, 1%, НДСВ- 3%. ДСБ – 1, 7%.

На въпрос ”Кои кандидати смятате, че ще стигнат до балотаж ?” 67, 2% са отговорили – Веселин Златев, а 49% - Красимир Костов.

Днес стана ясно, че зад кандидатурите на Веселин Златев и включените в листата за общински съветници на ГЕРБ застава ВМРО. Това съобщи областният координатор за Шумен, Варна и Добрич Костадин Костадинов. “В предизборната кампания се лансира версията, че в рамките на коалиция “Патриотичен блок за благото на Шумен” участват патриотични организации включително и ВМРО” –допълни той. “Явно, че в тази коалиция има хора, които не заслужават доверието на шуменци, ние работим активно с ГЕРБ”, уточни Костадинов.