ГЕРБ откри официално предизборната си кампания в Шумен
ГЕРБ откри официално предизборната си кампания в Шумен / пресцентър ГЕРБ-Шумен

С водосвет за здраве и успех, отслужен от отец Николай, Политическа партия ГЕРБ откри предизборната си кампания в Шумен. По време на официалния старт, в рекламния офис на партията на ул. „Алеко Константинов" № 9, председателят на предизборния щаб и трети в листата на партията проф. д.ф.н. Добрин Добрев обяви и представи всички кандидат депутати на ГЕРБ в 30 многомандатен избирателен район.

Водач на листата е инж. Любомир Христов, на второ място е Донка Иванова, трети проф. Добрин Добрев, на четвърта позиция Евгений Цанков, на пето място е Ралица Тодорова, следвана от Селиме Кърджалиева, Рефайтин Сефер, проф. д.т.н. Борислав Беджев, Иван Петков, доц. д-р Стефан Желев, Мариан Ангелов и Станислава Акерска. „В шуменската листа имаме 5-ма представители на университета - двама професори, един доцент и двама студенти, един генерал, както и представители на бизнеса и образованието", уточни проф. Добрев.

Водачът на шуменската листа Любомир Христов и проф. Добрин Добрев се спряха и на приоритетите в предизборната програма на партията и регионалните акценти в нея.
„Политическа партия ГЕРБ е млада партия, но ние сме амбицирани да бъдем полезни на нашето общество, затова сме много самокритични и се учим от грешките си. Не ви обещаваме чудеса, но поемаме ангажимент да работим за изграждането на общество на справедливост и сигурност, което да подкрепя най-нуждаещите се. Няма да вдигаме данъците. Ще защитаваме спестяванията на гражданите. Ще подкрепяме с особена грижа средния и дребния бизнес, ще гарантираме сигурността на гражданите", каза проф. Добрин Добрев.

Любомир Христов се ангажира от името на кандидатите за народни представители само с едно обещание: „Ще бъдем активни, няма да се оплакваме от липса на възможности, а ще търсим решения на най-наболелите проблеми на града и региона, за да се опитваме да ги решаваме. Ще работим за името на Шумен, така че той да заеме подобаващо място сред регионите и да бъде забелязан от инвеститори, за да имаме повече разкрити работни места", каза Христов.

ГЕРБ откри официално предизборната си кампания в Шумен
netinfo

Първият ден от кампанията на ГЕРБ в региона, представителите на шуменската листа са посветили на северните общини от областта. Вчера те са имали срещи с жителите на Каолиново, Венец, Хитрино и Нови пазар. „Един от основните проблеми в тези общини е битовата престъпност, ще настоявам за законодателни промени в частта за опазване на личното имущество на хората, да бъдат защитени правата им", сподели пред журналисти Любомир Христов. Той допълни, че към момента над 500 000 лв. са вложени в обновяване и основни ремонти за полицейските участъци в Каолиново, където ремонт не е извършван от 30 години насам и в участъка на Хитрино. В момента се санира и вътрешната част на шуменското полицейско управление и спортната зала. „Това бе обещано от бившия министър Цветан Цветанов, който изпълни обещанието си. Ще работим законодателно и за неприкосновеността на полицаите", каза още Христов. Той допълни, че ГЕРБ ще води кампания „лице в лице". В Шумен вече са открити няколко рекламни офиса на партията - в кв. „Тракия", в Дивдядово, на пл. „Кристал", на ул. „Алеко Константинов" № 9 и офис до болницата в града. Предстои откриването на офис и в кв. „Боян Българанов". „Навсякъде ще присъстват нашите кандидати за народни представители, за да се срещат с хората, които ще поставят проблемите си", каза председателят на предизборния щаб проф. Добрин Добрев.

По време на кампанията кандидатите за народни представители на ГЕРБ в 30 многомандатен избирателен район ще посетят и ще се срещат с жителите на населените места от 10-те общини в региона.