ГЕРБ: Купуването на офиса на БСП в Шумен е скандално
ГЕРБ: Купуването на офиса на БСП в Шумен е скандално / netinfo
Купуването на офиса на БСП - Шумен на ул. „Цар Иван Александър” 108 в Шумен е скандално, каза в интервю за Дарик областният председател на ГЕРБ в Шумен Веселин Златев. Той обясни, че имотът, който се намира на 4-тия етаж в сградата, е продаден на твърде ниска цена – 122 000 лв., тоест около 3 пъти по-ниска от реалната. Златев допълни, че през 2007 г. имотът е бил включен в баланса на държавното предприятие в ликвидация „Универс” ЕАД. Помещението е с площ от 238 кв. метра и в него от дълго време се помещава офисът на общинската организация на БСП. Етажът е бил купен от председателят на БСП - Шумен Митко Киров, който е бил упълномощен от председателя на ВС на БСП Сергей Станишев. Сделката е осъществена на 20 май тази година.

„В Шумен има достатъчно държавни учреждения, които изпитват сериозна нужда от работни помещения. Вместо да се задоволяват техните интереси, се задоволяват тези на управляващата партия” – заяви Златев. Поредицата от сделки, които бяха сключени с военни имоти в Шумен не са случайни или епизодични, допълни той.

Областният лидер каза още, че на предстоящата сесия на 29-ти май при гласуването на декларацията, внесена от зам.-председателя на общинския съвет Румен Русев за осъждане на арменския геноцид, общинските съветници от ГЕРБ ще упражнят правото си на вот по съвест.

„Със съжаление констатираме, че общината е закъсняла при действията си около кандидатстването по ОП „Околна среда” – обясни Веселин Златев. Срокът за това изтича на 30-ти май. Така на практика, по думите му, общината не е готова да осъществи втората фаза от програмата „Подобряване водния цикъл на Шумен”.

Още по темата може да чуете от интервюто на Юлия Христова с Веселин Златев /в прикачения файл/.