Георгиев: Няма да плащам 9000 лв. за ток
Георгиев: Няма да плащам 9000 лв. за ток / netinfo
За 35 дни Е.on – България начисли 9112 лв. сметка за ток на 44-годишният разградчанин Георги Георгиев. Tой получил 2 фактури за периодите: 20.12.-31.12.2006 г. и 01.01.-25.01.2007 г.

За Дарик радио г-н Георгиев заяви, че вероятно става въпрос за техническа грешка. По думите му показанията на електромера сочат ползвана 100 кв/ч ел. енергия, а в получените фактури са надписани 60 000 кв/ч. "Това е фрапиращо разминаване в цифрите и аз съм категоричен, че няма да платя тази огромна сума" - заяви още г-н Георгиев.

По думите му във въпросната къща се включва само електрическа печка и няма други големи консуматори на ел.енергия. Преди години в дома на Георги Георгиев се е помещавала и неговата фирма за печатни изделия, но отдавна тя е преместена в промишлената зона на града. Инкасатори от Електроразпределителното дружество в Разград не са минавали от месеци.

От пресцентъра на Е. on - България заявиха за Дарик, че сега разбират за случая и ще предприемат нужните действия. В най-скоро време ще бъде изпратен служител, който ще провери показанията на електромера и това дали те съответстват на издадените фактури. На други журналистически въпроси от фирмата отказаха да отговорят.

Две жалби подготвя Георгиев срещу електроснабдителното дружество – едната до Министерството на енергетиката, втората – до Окръжна прокуратура – Разград.

Чуйте цялото интервю с Георги Георгиев от прикачения файл;