Генералният консул на Турция бе в Шумен
Генералният консул на Турция бе в Шумен / netinfo
Новият генерален консул на Република Турция в Бургас Исмаил Сефа Юджеер бе на първо официално посещение в Шумен. Исмаил Сефа Юджеер се срещна с временно изпълняващия длъжността областен управител Николай Николов и изпълняващия длъжността кмет на община Шумен инж.Сотир Сотиров. По време на срещата инж. Сотиров направи кратка презентация на общината, като акцентира върху връзките на Шумен с турската община Адапазаръ.

“България е страна с голям потенциал за развитие. Аз се надявам, че турският бизнес ще проявява все по-голям интерес да инвестира в Шумен”, заяви при първата си визита в община Шумен новият генерален консул на Република Турция в Бургас.

“Вашият избор за побратимен град е сполучлив, защото Адапазаръ е един от важните икономически центрове на Турция и се надявам, че сътрудничеството ви ще доведе до ползи и за двата града, както и за увеличавене на турските инвестиции в Шуменски регион” , каза г-н Юджеер.

Исмаил Юджеер е 44-годишен дипломат от кариерата. Заемал е високи дипломатически постове в шест страни - Либия, САЩ, Русия, Казахстан, Азърбайджан и Иран. Роден е в турската столица-Анкара. На поста генерален консул на Турция в Бургас е от 15 септември т.г., когато изтече мандатът на досегашния консул Ахмет Юлкер.