Г. Терзийски: В Шумен трябва да има модерна спортна зала
Г. Терзийски: В Шумен трябва да има модерна спортна зала / netinfo
Шумен може да стане един от първите градове в Североизточна България с модерни европейски спортни бази. Това каза кандидатът за кмет от Коалиция „За Шумен” Галин Терзийски, по време на среща със спортната общественост в града, която се проведе в залата на Регионалния исторически музей. На нея присъстваха и кандидати за общински съветници от коалицията, сред които и президентът на ФК „Волов” Петър Атанасов.

Галин Терзийски подчерта, че в програмата на Коалиция „За Шумен” е предвидено създаването на многофункционална спортна зала с капацитет до 3 500 места. Нейното изграждане ще струва около 5 000 000 евро. От коалицията предлагат залата да бъде построена на терен от 22 дка, който се намира до Колодрума в Шумен. В залата ще има и закрит басейн, както и ледена пързалка. Тя ще може да се използва и за концерти, изложби и панаири. Галин Терзийски предложи в Шумен да бъдат изградени и весолипедни алеи. Той подчерта, че още много трябва да се работи за подобряване на спортната база в училищата.

Кандидатът за общински съветник от Коалиция „За Шумен” Петър Атанасов, каза, че ако влезе в новия общински съвет, ще работи за издигане на нивото на спорта в Шумен. Той сподели, че един от приоритетите в бъдещата му работа ще бъде подобряване на спортните бази, които в момента са в окаяно състояние. Сред тези бази е и стадиона на ФК "Волов".