Г. Терзийски: Не съм независим кандидат - кмет
Г. Терзийски: Не съм независим кандидат - кмет / netinfo

“Ще разчитам на подкрепа от дясно - центристките политически формации” -това каза в интервю за Дарик радио, първият кандидат за кмет в Шумен Галин Терзийски. Той бе издигнат от граждански инициативен комитет, който се състои от близо 70 човека. Кои личности влизат в него ще стане ясно до дни, уточни Терзийски. Той заяви още, че е грешно да се говори за независима кандидатура.

Дали ще бъде партийно издигнат, това ще стане ясно едва след няколко месеца, когато минат изборите за евродепутати. “За сега имам пълната подкрепа на СДС, но съм сигурен, че ще се присъединят и други партии, с изключение на БСП” – категоричен бе Терзийски. Вече са водени разговори с определени политически сили, но сред тях все още липсва ГЕРБ. Галин Терзийски не изключи възможността да бъде подкрепен и от формацията на Бойко Борисов.

По думите на Терзийски това не е ранна кандидатура, а съобразена с практиката в европейските страни, както и с горчивия опит от президентските избори.

Като общински председател на СДС, Галин Терзийски се ангажира да направи социологически проучвания за подкрепата, която може да получи партията на местно ниво. Той допълни, че ще води позитивна кампания, насочена към гражданите и техните проблеми.