Форум „Младите променят света” се състоя в Търговище
Форум „Младите променят света” се състоя в Търговище / netinfo
Днес в камерна зала на Младежки дом – Търговище се проведе форум „Младите променят света”. Инициативата бе част от проявите, посветени на Европейската младежка седмица, която започна на 2 и ще продължи до 9 ноември.

Форумът е една от дейностите на програма МИКЦ от проект „Младежка информация и консултация – подкрепа навреме за младите хора в Търговище, етап 2”. Той се изпълнява от сдружение „Мисионис” в партньорство с община Търговище и Младежки дом. Финансиран е от ДАМС.

Европейската младежка седмица 2008 се отбелязва в 31 държави, участващи в Програма Mладежта в действие 2007 – 2013. Тя се съпровожда от серия дейности, чиито домакин са Европейските институции в Брюксел. Подобни седмици са били организирани и през 2003, 2005 и 2007 г.

2008 година отбелязва успешното осъществяване на европейските младежки програми през последните 20 години. Европейската младежка седмица 2008 ще погледне назад към развитието и постижението на младежките програми на Европейския съюз. Очакван резултат от провеждането й ще бъдат бъдещите насоките по отношение на европейските младежки политики като по този начин тя ще даде своя принос на Европейската година на междукултурен диалог.