Фирмите, наели общински помещения от ЦИР-Разград, остават там поне за 4 месеца
Фирмите, наели общински помещения от ЦИР-Разград, остават там поне за 4 месеца / Радка Минчева,

Фирмите, които са наели от Центъра за икономическо развитие помещения в Бизнесинкубатора в Западна промишлена зона, остават там поне 4 месеца. Това решиха местните парламентаристи на днешната си сесия.

Допълнението бе към докладна, внесена от председателя на Общински съвет - Разград Стоян Стоянов за прекратяване на договора за безвъзмездно ползване от Центъра за икономическо развитие на общински имот - дворно място от 4400 кв.м. и застроена площ 1 714 кв.м. С аргумента, че във време на глобална финансова и икономическа криза община Разград трябва отговорно и последователно да събира всички възможни приходи, които може да има от своята собственост, бе внесена докладната.

36 371 лв. от пренаемането е спечелил ЦИР през последните две години. Ако общинската собственост бе отдавана под наем по цените, определени с наредба на местния парламент, приходите за общинската хазна, щяха да са повече - коментираха съветници. Те упълномощиха кмета на Разград Денчо Бояджиев да подпише анекси с наемателите да останат в помещенията до обявяване от местната управа на процедури за отдаването им под наем. Това вероятно ще стане след 4 месеца.

Под наем ще бъде предоставено и другото помещение, предоставено безвъзмездно на ЦИР - 91,50 кв.м. на бул. "България"23. За него договорът е изтекъл.