Европейски ден - „Мисия доброволец
Европейски ден - „Мисия доброволец / netinfo

„Европейски ден" на тема „Мисия доброволец" се проведе днес в читалище „Пробуда 1928" в търговищкото село Кралево. Инициативата бе включена в т. нар. седмица „Европа - България", част от комуникационната стратегия на Република България за Европейския съюз. Форумът се провежда под патронажа на областния управител Митко Стайков и включва поредица от културни и информационни събития във връзка с 5-те години членство на страната ни в ЕС.

В Кралево проявата бе отбелязана с прожектиране на презентации, клипове и филми, свързани с доброволчеството и включването на България в Европейския съюз. Участниците - ученици, родители и младежи, активно участваха във викторината и събеседването по темата. Интерес предизвика и информационния кът за Евросъюза, а награди получиха тези, които написаха и нарисуваха творби за предварително обявения конкурс за проявата.

Децата от детската градина в село Кралево също бяха част от участниците в инициативата. Те  проявиха огромен интерес и с радост се включиха в работилницата за изготвяне на коледна и новогодишна украса заедно с учениците, като всяко дете оцвети коледна картинка, на която залепи флаг на страна от Европейския съюз. Партньори на читалище „Пробуда 1928"-с. Кралево за организиране на събитието бяха I ОУ „Христо Ботев" в Търговище и ЦДГ „1 юни" в Кралево.