Електронни дневници въвеждат в шуменските училища
Електронни дневници въвеждат в шуменските училища / netinfo
Електронни дневници ще бъдат въведени в училищата в Шуменска област най-вероятно до края на първия учебен срок, това стана ясно на среща между началникът на РИО доц. Добромир Добрев и директори на училища, на която присъства и зам.-кметът на образование и култура Живка Тонева.

По време на срещата доц. Добрев каза, че се обмисля идеята и за SMS-известяване на родителите на ученици, за това какви оценки имат, колко са отсъствали и какво е поведението им.

Програмата за електронният дневник ще бъде предоставена от СОУ „Панайот Волов” в Шумен, където такъв дневник е въведен от почти три години. В него има раздел за родители, учители, ученици, класни ръководители и директори. Всички те могат да следят съответно, оценките и отсъствията на детето си, средният успех на класа или цялото училище. Въведени са и тестове, които учениците могат да решават онлайн.

Електронният дневник е разработен от специалиста по информационни технологии в СОУ „Панайот Волов” Димитър Димитров и е единствения по рода си в страната. „В някои училища използват ел. дневник, разработен от преподаватели в Русенския университет, но се оказва, че той има много повече несъвършенства в сравнение с този, създаден в нашето училище”, каза директорът на СОУ „Панайот Волов” Ема Радушева.