Ексдепутатът Узунов: Ако имаше корупция, американците щяха да се оттеглят от сътрудничество с Разград
Ексдепутатът Узунов: Ако имаше корупция, американците щяха да се оттеглят от сътрудничество с Разград / Радка Минчева,

Ако в дейността на Центъра на икономическо развитие в Разград имаше и най-малки съмнения за наличие на корупция, Американската агенция за международно развитие щеше да оттегли  сътрудничеството си с община Разград. Това заяви днес бившият депутат от БСП в 40-ия парламент и 14 години кмет на Разград Венелин Узунов.

Коментарът му бе по повод информации, че се извършва прокурорска проверка относно начина на ползване на предоставени общински имоти, преотдавани в продължение на 10 години на частни фирми от  Центъра за икономическо развитие, чийто председател на Управителния съвет е Узунов.

Нито един от членовете на Управителния и Контролния съвет на сдружението не е получавал хонорар или възнаграждение от средствата, събрани от наеми - увери ексдепутатът. Единственото изключение е хонорар от 272,64 лв. за члена на Контролния съвет Станка Ангелова - общински съветник от БСП и бивш заместник-кмет на Разград. Парите са получени в качеството й на лектор за изнесена лекция - установила и проверка на Териториалната дирекция на Националната агенция за приходите.

По думите на Узунов парите от наеми са използвани за ремонт и издръжка на ЦИР.

Бившият депутат припомни още, че Центърът за икономическо развитие е създаден през 1999 г. по проект на Американската агенция за международно развитие.