Две Златни лири бяха връчени в Търговище
Две Златни лири бяха връчени в Търговище / Диляна Стойчева
“Златна лира” получи за 40-тия си юбилей Духовият оркестър на Търговище от Съюза на българските музикални и танцови дейци. Със “Златна лира” бе отличен и неговият диригент - Красимира Коларова. Тя получи високото признание за 30 годишната си творческа дейност и за приноса си в музикалното развитие на града. Поздравителни адреси бяха прочетени от министъра на културата – Стефан Данаилов и от Съюза на българските композитори.

Залата на Драматичния театър в Търговище се изпълни с почитатели на духовата музика, които се насладиха на Музикални изкушения с участието на приятели. На сцената излязоха известният музикант Васил Петров и популярният фолклорен изпълнител Николай Славеев. Иван Звездев от „Бон Апети” се представи в различно амплоа, свирейки на саксофон заедно с търговищките музиканти.

Гости на концерта бяха още близнаците Петър и Милен Петрови, които са родом от Търговище, а сега свирят в Гвардейския духов оркестър в София. Солисти бяха и две момчета от музикалните паралелки на ІІ СОУ “Никола Маринов” в града – Хъкмет и Михаил.

Много аплодисменти получи и предишният диригент и създател на Духовия оркестър - Димитър Абрашев.