Две жени загинаха при тежка катастрофа в с. Радко Димитриево
Две жени загинаха при тежка катастрофа в с. Радко Димитриево / Дарик Шумен, Юлия Христова

Две жени загинаха на място при тежка катастрофа, станала на пътя Шумен-Карнобат в село Радко Димитриево около 11:00 ч. днес. Вероятно те са майка и дъщеря.

При инцидента челно са се сблъскали лек автомобил „Алфа Ромео", в който са пътували жените и товарен автомобил „Мерцедес". В леката кола са намерни документи на 31-годишна жена и на друга, 52-годишна жена, която вероятно е шофирала. „Алфа"-та е била влачена около 20 метра и е смачкана до неузнаваемост. По думите на водача на Мерцедеса леката кола е навлязла в неговата лента за движние внезапно и двете МПС-та са е сблъскали челно. Причините за инцидента се изясняват.

По-младата жена е с турски имена, открити са личната й карта и шофьорската й книжка, другата загинала е с български имена  - уточниха от полицията. Товарната кола, със старозагорска регистрация, е била управлявана от 38-годишен мъж от Карнобат. Той е изпробван с дрегер, който не е отчел употреба на алкохол. По данни на полицията свидетелството му за управление на МПС е с изтекла валидност от месец насам.

Предстои телата на загиналите жени да бъдат разпознати. Полиция регулира движението в района на катастрофата. На мястото пристигна специализирана техника, която да изтегли врязалата се в камиона кола, за да продължи огледът.