Две деца се удавиха в язовир край Разград
Две деца се удавиха в язовир край Разград / netinfo

Две момчета – на 10 и 12 години – се удавиха следобед в язовир “Желязковец” край Разград. Тялото на едното още не е извадено, очакват се водолази от Велико Търново, които още тази вечер ще започнат работа.


Голяма табела “Къпането забранено!” има непосредствено до язовир “Желязковец”. Водоемът се стопанисва от “Напоителни системи” –Търговище, отдаден е под аренда на бизнесмена от Самуил Сава Алексиев. Използва се за напояване, не се охранява.
Децата от близкото село, чието име носи язовира, спазват забраната. С изключение на днес, когато 12-годишният Шабан, 10-годишният Йозджан и 9-годишния Али отишли да поплуват в язовира. Най-малкият останал на брега, другите влезли във водата, изведнъж става дълбоко в този язовир – коментираха местни. Вероятно двете момчета са попаднали точно на такова място. Али видял, че потъват и се развикал. Наблизо имало само един мъж с лодка, който извадил тялото на Йозджан. След това дошли служители на “Гражданска защита”, полиция, представители на местни власти. До час се очакват водолази от Велико Търново, които да извадят второто тяло.
Междувременно от община Самуил, на чиято територия се намира село Желязковец отмениха част от тържествените прояви за празника на общината, който е в събота.